EXPERTISE

Koen Vranckaert vervoegde Newton in januari 2022.

Voor hij Newton vervoegde, was Koen Vranckaert 3,5 jaar lang advocaat met specialisaties in commerciële geschillen, intellectuele rechten en gegevensbescherming. In juni 2020 maakte Koen Vranckaert een tijdelijke overstap naar de academie en vervoegde hij het KU Leuven Centrum voor IT en IE Recht, waar hij onderzoek doet naar de interactie tussen recht en artificiële intelligentie, met name omtrent de veiligheid van AI-systemen. Thans is hij nog steeds verbonden aan dit centrum, waar hij o.a. optreedt als spreker voor conferenties.

Bij Newton legt Koen zich toe op alles wat met technische innovatie te maken heeft, niet in het minst de regulering rond artificiële intelligentie en gegevensbescherming.

Over

  • Juni 2020 – heden: Juridisch onderzoeker bij KU Leuven Centrum voor IT en IE-recht
  • Juni 2020 – december 2021: Lid van het Kenniscentrum Data en Maatschappij
  • November 2019 – mei 2020:  Associate bij Olislaegers & De Creus
  • September 2016 – oktober 2019: Junior Associate bij Nelissen Grade

Koen behaalde in 2015 zijn master in de rechten bij de KU Leuven, alsook een manama in de intellectuele rechten en het ICT-recht van KU Leuven (Campus Brussel) in 2016. In 2018 behaalde Koen een certificaat als Data Protection Officer (Data Protection Institute).

Naast advocaat en onderzoeker is Koen een gepassioneerd muzikant. Als hobby geeft hij gitaarles bij Full Flavour, een muziekschool uit Kessel-Lo, waar hij ook deel uitmaakt van het dagelijks bestuur. Verder is hij een trotse familieman en katvader.

Contact

+32 494 18 02 17

koen.vranckaert@newton-law.be

Koen kan bereikt worden via LinkedIn.

Team