EXPERTISE

Françoise Carlier is één van de oprichters van Newton en hoofd van de afdeling Intellectuele Eigendom en Informatie- en Technologiecommunicatie.

Na haar stage aan de Brusselse Balie was Françoise Carlier vanaf 1994 werkzaam als bedrijfsjurist in de creatieve industrie, alvorens in 2016 terug te keren naar de Balie. Ze heeft 28 jaar ervaring met alle juridische aspecten van intellectuele eigendom in het algemeen, het auteursrecht en het merkenrecht in het bijzonder. Ze was onder meer 11 jaar lang CLO voor Studio 100, hielp bij het beheer van de intellectuele eigendom en compliance management binnen de groep en ondersteunde de internationale expansie ervan. Dit stelde haar in staat om de Belgische best practices te toetsen aan de werkmethoden in de internationale entertainment- en audiovisuele industrie.

Françoise is actief binnen de audiovisuele, live entertainment, design, mode en muziekindustrie waar ze zowel kleine als middelgrote bedrijven, auteurs en artiesten helpt bij het opstellen en onderhandelen van contracten en diverse andere juridische onderwerpen gerelateerd aan creatieve en artistieke ondernemingen, inclusief hun afgeleide producten.

Françoise doceert regelmatig in haar vakgebieden aan een niet-juridisch publiek en streeft er voortdurend naar om complexe juridische concepten in duidelijke taal te delen.

Over

  • 2019-2020: Partner bij Affluo cvba, Brussel
  • 2014-2019: Carlier-Law BV, Leuven
  • 2003-2014: Chief Legal Officer Studio 100 Group, Antwerpen
  • 2000-2003: Bedrijfsjurist Moulinsart NV, Brussel.
  • 1995-2000: Bedrijfsjurist Studio’s Amusement NV, Boortmeerbeek en Woordvoerster VOTP lobby-organisme Vlaamse Televisieproducenten.
  • 1992-1995: Medewerker bij Lafili & Van Crombrugghe, Brussel.

Françoise is alumnus van de Universiteit van Namen (FUNDP) en Katholieke Universiteit Leuven (KUL).

Ze werd in 2018 gecertificeerd als Functionaris voor Gegevensbescherming.

Françoise is gepassioneerd door haar familie, waaronder 4 kinderen en 2 katten. Ze blijft in vorm met Pilates work-outs en houdt van fictieboeken.

PROFESSIONELE LIDMAATSCHAPPEN

Françoise Carlier is lid van Guberna en Unizo.

NEEM CONTACT OP

+32 477 63 02 35

francoise.carlier@newton-law.be

> Vind mij op LinkedIn

Team