ICT, technologie en digitalisering spelen een steeds belangrijkere rol in onze moderne samenleving en de manier waarop bedrijven zijn georganiseerd. Newton heeft een bijzondere passie voor innovatief ondernemerschap en technologieën en helpt u graag in alle fasen van uw project, van idee tot ontwikkeling en commercialisering.

Gezien onze uitgebreide ervaring met ontwikkelings- en implementatieprojecten beschikt Newton niet alleen over de vereiste juridische expertise, maar ook over een goed begrip van de technische processen en beperkingen die inherent zijn aan de technologie.

Recht van informatie- & communicatietechnologie

Dit stelt ons in staat om praktisch en pragmatisch advies te geven, afgestemd op de specifieke behoeften van uw bedrijf en toepassing. Wij adviseren u over de ontwikkeling van uw technologie in overeenstemming met de wettelijke vereisten, wij bepalen samen met u de geschikte commerciële strategie voor uw technologie of toepassing en begeleiden u tijdens dat proces bij eventuele contracten en onderhandelingen.

Wij kunnen u helpen bij:

  • Het opstellen, herzien en onderhandelen van diverse overeenkomsten (softwarelicentie en -onderhoud, SaaS, PaaS, IaaS, consultancy en ontwikkeling,     penetratietesten, bug bounty,…)
  • Het bepalen van de juiste licentiestrategie voor uw software of andere technologie
  • De adviesverstrekking rond wettelijke eisen bij de ontwikkeling en commercialisering van software
  • Het in overeenstemming brengen van uw website en online bestelprocessen met de toepasselijke wetgeving
  • De bescherming van knowhow en bedrijfsgeheimen
  • Het verstrekken van ad hoc juridisch advies (bijvoorbeeld over webscraping, juridische risico’s van specifieke technologieën, kunstmatige intelligentie, sociale media,   elektronische handtekeningen, enz.)
Newton_Supermoon

Klaar om uw ICT-missie te lanceren?
Neem contact met ons op.